Na trhu existuje mnoho druhů vykrajovátek. Rozhodla jsem se vyrábět nejen standardní obrysová vykrajovátka, ale vykrajovátka s naznačením.
Vykrajovátka se hodí na vykrajování těsta, různých druhů potahovacích hmot, marcipánu, polymerové hmoty (např. Fimo), samotvrdnoucí hmoty či keramiky. Pomocí mých vykrajovátek můžete vytvořit cukroví, šperky či dekorace stále stejných a přesných tvarů. Dále je můžete využít při výrobě pamlsků pro zvířecí miláčky či k výrobě dekoracím na významné dny či svátky v roce (Valentýn, Halloween, Vánoce). Předností vykrajovátek je jejich rychlá a snadná manipulace práce s nimi.
Vykrajovátko s natáčením můžete použít na vytvoření sušenky či perníčku, který pak nemusíte pak více zdobit. Nebo můžete použít předtištěné obrysy k tomu, abyste je obtáhly například polevou. Také můžete předtištěné obrysy použít jako šablonu a jen je „vybarvit“ připravenou barevnou polevou. Využití je opravdu široké. Důležité je neplést si vykrajovátko s naznačením s průřezovým vykrajovátkem na linecké cukroví. Vzhledové vypadají takřka stejně, ale vykrajovátko na linecké cukroví vám těsto prořízne až na podložku. Obrysové vykrajovátko s naznačením se nevykrojí až na podložku, ale obtiskne se do těsto (nebo jiného materiálu). To je hlavní a důležitý rozdíl v mých vykrajovátkách. Většinu vykrajovátek na mém eshopu mám vytvářenou formou vykrajovátek s naznačením. Pokud jsou to průřezová vykrajovátka, která se hodí na linecké cukroví, uvedla jsem to přímo do názvu vykrajovátka.
Zde jsem napsala článek o rozdílech mezi průřezovým vykrajovátkem a vykrajovátkem s naznačením.
Při používání obrysových vykrajovátek s naznačením můžete zkoušet různé metody a nebo si nechat ode mě poradit, jak dosáhnout toho, aby se obrys co nejlépe otisknul a nedeformoval. Velmi záleží, do jakého materiálu vykrajovátko použijete. Pro dosažení nejlepšího výsledku můžete postupovat různými způsoby. Při práci s těstem můžete použít potravinářskou folii, hladkou mouku nebo kakao. Při práci stačí mít vedle sebe misku s hladkou moukou a před každým vykrojením vykrajovátko ponořit do mouky. Totéž platí i u kakaa s tím rozdílem, že obrys pak budete mít hnědý a ve výsledku může vykrajovátko působit velmi efektně. Při otiskování do fondánu či jiných potahovacích hmot je vhodné vykrajovátko posypat moučkovým cukrem. Vše záleží na druhu hmoty, a její lepivosti.
Připravila jsem, jak vypadá vykrajovátko s naznačením v akci.